Fellesfag.

Egenskaper for fremtiden.

Fellesfag.

Egenskaper for fremtiden.

Fellesfag

er et felles opplegg på tvers av linjene. Uansett hva man spesialiserer seg i så er det noen egenskaper alle bør kunne i fremtiden. Kreativitet, problemløsning, kritisk tenkning og samarbeid er de aller viktigste. I tillegg lever vi nå i en visuell verden, hvor de som mestrer storytelling når lengst. Derfor bør alle kunne noe om foto, tekst og historiefortelling. Til slutt lærer man også om entreprenørskap. Man blir mer og mer avhengig av å skape sin egen arbeidsplass, og det forbereder vi deg på i fellesfag!

01   KREATIVE METODER

Vi bruker en metodikk som er basert design thinking. Den baserer seg på brukerinnsikt og en forståelse av «kunden» og dens virkelige utfordringer. Idéutvikling er den aller viktigste fasen før man prototyper idéene man har kommet med. Her lærer du å mestre denne metoden, som du kan bruke i all fremtid.

02   STORYTELLING

Lær å fortelle formidle! Vi skal dokumentere egne ferdigheter og oppgaver med å øve på fotografering, skrive tekster og sette opp egen portfolio. I tillegg får du en innføring i personlig merkevare, manus og mye mer!

03   ENTREPRENØRSKAP

Flere og flere mennesker velger å starte for seg selv eller med andre. Den utfordrende, men utrolig spennende hverdagen er gründer er noe alle bør kjenne på. Derfor får man en ordentlig innføring i entreprenørskap her på SKAP. Og har man en ordentlig god idé, så hjelper vi deg med å starte en studentbedrift!

VEILEDERE

Kristin har ti års erfaring med å formidle historiefortelling i ulike mediekanaler for elever på videregående skole. I tillegg har hun alltid kombinert medieinteressen med interesse for fotball, og arbeider med å styre storskjermer og lyd på fotballkamper. Kristin har også arbeidet med produksjon av video og bilder til bruk i markedsføring. Er veldig glad i å formidle historier, og å finne riktig verktøy for å fortelle de på best mulig måte. Med utdanning innen både media, drama og pedagogikk, håper hun å etablere undervisning som er både gøy, lekent og har faglig tyngde.

Karsten er entreprenøren, innovatøren, internettdinosauren! Han begynte å jobbe med internett i 1995 og har siden aldri sett seg tilbake. Han startet sitt første internettfirma i 1997, og sitt seneste i 2014. Han har også vært seks år i TV 2 som forretningsutvikler i multimedia, med Sporten som hovedområde. Karsten skal ha fellesfaget Forretningsutvikling.

Kristin Vold Kelly

Veileder

Karsten Ersland

Veileder

Kontakt oss
post@skapfhs.no
+47 381 33 200

Finn oss
Neseveien 1
4514 Mandal

Følg oss
Facebook
Instagram