Mandal

Solskinnsbyen.

Norges sørligste by er i en enorm utvikling. Mandal har alt fra splitter nytt kulturhus til et spennende uteliv og et av Norges beste konserttilbud etter størrelsen. I tillegg ligger byen fint til med sjøen, har en av landets fineste strender og skogen ligger tett på byens kjerne. Det er en by det er lett å bli glad i.

Det bor 15 000 mennesker i Mandal, noe som faktisk dobler seg i sommermånedene. Byen ligger 40 minutter fra Kristiansand og har en helt særegen puls. Her arrangeres også Skalldyrfestivalen med over 40 000 besøkende hvert år. Da er det konserter med kjente artister, tivoli og haugevis med knallgod sjømat.

På SKAP Kreativ Folkehøyskole vil du oppleve å bo midt i Norges sydligste by med all sin sørlandssjarm rett utenfor døra. Her har du alt du trenger i umiddelbar nærhet, om det er en kul kafe eller skogens ro, treningssenter eller shoppingsenter, alt er 5 minutters gange fra skolen. Vi kan med trygghet si at Mandal har enormt mye å by på og er en perfekt lokasjon for å være kreativ et år.

Naturen.

Norges fineste sandstrand, Sjøsanden er kun 10 minutters gange fra skolen. Rundt Sjøsanden og de mange andre strendene ligger Furulunden, et perfekt turområde for joggeturer, skiturer og rolige kveldsturer. Og på strendene kan du spille volleyball, surfe i bølgene når vinden herjer, eller ta en kajakktur mellom holmene når vinden har lagt seg. Bade kan du gjøre året rundt om du tør…

Byen.

Et steinkast fra skolen ligger en av Norges koseligste gågater, den kalles rett og slett Gågada. Her er et bredt utvalg av butikker, spesielt mote- og interiørhuset Olivias Hus og skobutikken Tønnessen sko er viden kjent. Når du har gått Gågada til endes kan du fortsette noen hundre meter og Amfi kjøpesenter dukker opp, med et stort utvalgt butikker. Velger du å krysse gangbroa over elva går du forbi vårt nye landemerke «Rogna» som ligger og dupper i vannet og ønsker deg velkommen til Kulturhuset BUEN. Her er kino, bibliotek, storsal og klubbscene og huset syder av aktivitet dagen lang.

Uteliv.

Foretrekker du det urbane livet, er byen kjent for sine mange kafeer og gode restauranter. Om kvelden er god sjanse for live musikk et eller annet sted, Mandal har flere konserter enn alle andre byer i forhold til folketall. Vi har blant annet Mandaljazz og en av landets kuleste scener; Sjøboden. Her kommer Jonas Alaska, Erlend Robstad, The Dogs og mange flere. Og de kommer igjen og igjen, fordi det er en intim og fantastisk stemning.