Om SKAP

Vi tror.

Idéutvikling, kreativitet og evnen til problemløsing er viktige ferdigheter innenfor absolutt alle studie-, arbeids- og forskningsfelt. Uten mennesker med denne kompetansen vil vi gå glipp av små og store idéer som igjen resulterer i innovasjon, utvikling og framdrift i verden. Vi ønsker å bidra til å skape framtiden – en bedre framtid.

Opplevelsen.

SKAP er en frilynt folkehøyskole hvor vi har størst fokus på innovative fag. Vi tror alle er født nysgjerrige og med evne til å skape sammen med andre. Kreativitet er en ferdighet som kan trenes og læres, og du kan lære og erfare det på SKAP Kreativ Folkehøgskole i Mandal. Vi vil være et kompetansesenter og en treningsarena for kreative prosesser og tenkning – en tenketank og makerspace – hvor vi alle får erfare energien og mestringen gjennom samarbeid omkring ekte problemstillinger fra bedrifter og fra lokalsamfunnet.

Losji og mat.

På SKAP bor man på et tidligere hotell sentralt i Mandal. Enkeltrom og dobbeltrom er våre hjem, det gamle diskoteket er vårt nye lab og restauranten er blitt vår lyse og romslige spisesal. Vi serverer mat tilberedt av våre herlige, dyktige kokker med erfaring fra anerkjente restauranter. Maten er moderne og innbyr til ganefryd. Du kommer til å ville snike deg etter matlukta og inn på kjøkkenet, bare for å få et glimt av den kreative kokkekunsten som utføres der. 

SKAP ligger midt i smørøyet og det er gåavstand til det aller meste. Man har bykjernen, restauranter, strendene, treningssenter, basseng, fotballplass, klatrevegg, butikker og skogen i umiddelbar nærhet. Sammenlignet med mange andre folkehøyskoler ligger SKAP særdeles urbant til og passer deg som liker at det skjer mye rundt deg.

FabLab.

Hjertet i bygget er vår lab, full av spennende verktøy og teknologi. Det er her magien skjer. Her kan du boltre deg i alt fra fancy, teknologiske duppeditter til saks og papir. Vi har blant annet 3D-printer, laserkutter, en haug av Lego technic og Oculus Rift – egentlig det meste du kan tenke deg å bygge og prototype idéer med!