SKAP design

DSC_1006 kopi

SKAP design

SKAP design

Designe nytt produkt?

Design er en kombinasjon av form, brukervennlighet og følelser. Drømmer du om å designe et nytt produkt, møbler eller kanskje opplevelser? Lær deg egenskapene du trenger her!

Bare fantasien stopper deg

Du kan gjerne arbeide med egne prosjekter. Her er det bare fantasien som setter en stopper for innholdet.

DSC_1079 kopi
marius

Linjen passer for

Denne linjen passer for deg som drømmer om å designe noe nytt, alt fra produkter, klær, møbler og opplevelser. Du kan både jobbe med egne ideer og ulike prosjekter fra eksterne aktører.

Hva lærer du?

Du vil få en forståelse av designhistorie, merkevarebygging, form, materialer og designerens viktige rolle. I tillegg lærer du å jobbe med kreative metoder, tegne både for hånd, designe på data, modellere og utføre reelle oppgaver. Vi bruker også en del tid på å øve på opptaksprøver til videre designstudier.

Ferdigheter

Vi stiller ingen krav til at du skal kunne noe fra før – men du må ønske å lære, dele og være en positiv bidragsyter til miljøet på skolen.

Undervisning

På designlinjen får du oppgaver som løses i team eller med individuelle kreative løsninger. Du vil jobbe både strategisk og kreativt! Prosjekter fungerer ofte sånn at man får tildelt en problemstilling eller utfordring. Så går man inn i en spennende, kreativ prosess hvor man blir bedre kjent med menneskene som har det relevante behovet. Deretter bruker man den innsikten til en idéprosess, en designprosess og til slutt prototyping! Vi utfordrer til å tenke ut av boksen!

Varighet og omfang

Studieretningen går over to semestre.Det forutsettes at elevene deltar i all undervisning og det må forventes at det i perioder blir arbeid utover den oppsatte timeplanen i forbindelse med prosjektarbeid.

Hvor mye koster det?

  • To til firemannsrom:
    fra 102 000,-
  • Enkeltrom (begrenset):
    fra 112 000,-
DSC_1031
DSC_0998 kopi

Bli med til San Francisco

Bli med til fantastiske San Francisco i California! På en reise til San Francisco vil du oppleve en annerledes amerikansk storby, hvor gamle trikker snor seg rundt i snirklete gater, opp og ned byens bakker og inn og ut av de mange fargerike kvarterene. Her hersker en helt spesiell, frisinnet stemning og en idé om at alt er mulig. Her kan du også få med deg ikoniske attraksjoner som Golden Gate Bridge, Alcatraz og Fisherman’s Wharf. Vi besøker Silicon Valley, der vi får faglig input, og tar utflukter til kjente severdigheter. Dette er en reise som er valgfri og som koster 19 500,-

the-golden-gate-bridge-1956459_640

Utstyr

På skolen finner du blant annet:

Materialer

Treverktøy

Verksted

CNC-fres

Laserkutter

3D-printe

3D-skanner

AR/VR-utstyr

Fellesfag

Noen fellesfag har vi på tvers av alle linjene hvor du lærer mer om kreative metoder, media og entreprenørskap.

Veileder

Kimberly er en erfaren designer med ledererfaring, og har sin bakgrunn fra grafisk bransje, og 8 år som hovedlærer på Norges Kreative fagskole. Hun er lidenskapelig opptatt av design thinking, og mener at alle har en kreativ side. Kimberly viser stor omsorg, og hennes dedikasjon bidrar til at man får mestring i prosessen.

kimberly

Kimberly

Veileder