SKAP fremtid

fremtid

SKAP fremtid

SKAP fremtid

Verden er i endring! Globale utfordringer står i kø. Vil du være med å forme fremtiden? Vi skal leke oss med ny teknologi innen ulike områder, alt fra matproduksjon til klima- og energiløsninger.

Vi er kommet til et punkt i historien hvor ny teknologi og nye verktøy kan gi løsninger på utfordringene verden har i dag. Det er ikke nødvendig med krig om vi forstår hverandre. Det er ikke mangel på mat i verden, men mangel på vilje og muligheter til å fordele maten rettferdig.

Du får også mulighet til å arbeide med egne prosjekter. Bare fantasien og kreativiteten setter en stopper for hva du gjør i dette faget.

DSC_0239
grøntstørre

Linjen passer for

SKAP fremtid er linjen for deg som er opptatt av hva som skjer i verden og ønsker å jobbe med fremtidens utfordringer og muligheter! Du trenger ingen forkunnskaper.

Hva lærer du?

Fremtidens utfordringer og hvordan dette påvirker måten vi lever på

Bruk av teknologi innen matproduksjon og energiløsninger

Gamle byggeteknikker

Bygge vindgenerator

Redesigne tøy

Bruk av CNC fres og laserkutter

Bruk av 3D printer

Ferdigheter

Vi stiller ingen krav til faglig kunnskap fra før, men forutsetter at du søker på dette faget av lysten til å lære noe nytt. Du vil sitte igjen med helt unike ferdigheter som er skreddersydd for fremtiden.

Undervisning

SKAP fremtid er en praktisk linje der man tar for seg utfordringer verden står ovenfor i dag og i fremtiden. Vi har veldig fokus på opplevelsesbasert læring. Du lærer det meste hos oss gjennom spennende prosjekter både internt og mot næringslivet.

Varighet og omfang

Studieretningen går over to semestre.Det forutsettes at elevene deltar i all undervisning og det må forventes at det i perioder blir arbeid utover den oppsatte timeplanen i forbindelse med prosjektarbeid.

Hvor mye koster det?

 • To til firemannsrom:
  fra 102 000,-
 • Enkeltrom (begrenset):
  fra 112 000,-
DSC_1316
sitron

Bli med på tur

Vi drar selvfølgelig på en mer miljøvennlig og utrolig innholdsrik linjetur. Vi kjører tog nedover i nydelige Europa, og besøker spennende steder langs hele ruta. Du kan være med på å planlegge reiseruta før vi reiser, slik at turen blir helt skreddersydd til deres ønsker og behov.Dette er en reise som er valgfri og som koster 14000,-

paris-415476_640

Utstyr

På skolen finner du blant annet:

 • Materialer
 • Treverktøy
 • Verksted
 • CNC-fres
 • Laserkutter
 • 3D-printer
 • 3D-skanner
 • AR/VR-utstyr

Fellesfag

Noen fellesfag har vi på tvers av alle linjene hvor du lærer mer om kreative metoder, storytelling og entreprenørskap.