SKAP story

story

SKAP story

SKAP story

Ta fantastiske bilder

På SKAP story skal vi lære fototeknikk. Vi skal ligge i gresset under stjernene og ta fantastiske bilder av nattehimmelen. Rusle langs nydelige Sørlandsstrender, og finne små detaljer vi kan fotografere. Søndager kan vi stå på indre bane når IK Start spiller hjemmekamp og kjenne på stemningen, adrenalinet og spenningen, og ta helt fantastiske nærbilder av spillerne i action. Vi skal redigere bilder i Photoshop, slik at de blir enda bedre enn de var da vi tok de.

 

Videoproduksjon

Videre skal vi lære videoteknikk. Vi skal la kreativiteten blomstre gjennom ulike teknikker, og ut fra det skrive spennende manus med utrolige historier. Ut fra manus skal vi tegne enkle storyboard for å lettere se for oss hvordan filmen skal produseres. Til slutt skal vi arrangere og gjennomføre opptak av kortfilmene vi har planlagt.

 

Rå historier

Vi skal også se filmer som inspirerer til å selv skrive, skape og produsere, og treffe ekte mennesker med ekte rå historier, og lage dokumentarer om de og deres liv.

 

Faglig nettverk

Vi jobber med egne prosjekter, samt at vi har et unikt samarbeid med næringslivet der vi deltar i reelle oppgaver. Dette gir våre elever en mulighet til å skape et faglig nettverk som også kan benyttes etter året på SKAP.

På SKAP story får du en unik mulighet til å jobbe ut i fra egne interesser innen faget!

 

DSC_1383
start

Linjen passer for

SKAP story er linjen for deg som er interessert i fortelle historier gjennom foto, lyd, video, tekst, design og reklame. Linjen krever ingen forkunnskaper, men du bør ha interesse for faget.

Hva lærer du?

Programvare

Kamerafunksjoner

Lyssetting

Ta bilder

Produsere video

Historiefortelling

Lage podcast

Publisering på digitale medier

Dokumentar

Sportsfoto

Ferdigheter

Vi stiller ingen krav til faglig kunnskap fra før, men forutsetter at du søker på dette faget av lysten til å lære noe nytt.

Undervisning

Vi har veldig fokus på opplevelses-basert læring. Det vil si at du lærer det meste hos oss gjennom å gjøre og fullføre spennende prosjekter både internt og mot næringslivet.

Varighet og omfang

Studieretningen går over to semestre.Det forutsettes at elevene deltar i all undervisning og det må forventes at det i perioder blir arbeid utover den oppsatte timeplanen i forbindelse med prosjektarbeid.

Hvor mye koster det?

 • To til firemannsrom:
  fra 102 000,-
 • Enkeltrom (begrenset):
  fra 112 000,-
lysoppsett
DSC_0180

Bli med til San Francisco

Bli med til fantastiske San Francisco i California! På en reise til San Francisco vil du oppleve en annerledes amerikansk storby, hvor gamle trikker snor seg rundt i snirklete gater, opp og ned byens bakker og inn og ut av de mange fargerike kvarterene. Her hersker en helt spesiell, frisinnet stemning og en idé om at alt er mulig. Her kan du også få med deg ikoniske attraksjoner som Golden Gate Bridge, Alcatraz og Fisherman’s Wharf. Vi besøker Silicon Valley, der vi får faglig input, og tar utflukter til kjente severdigheter. Dette er en reise som er valgfri og som koster 19 500,-

the-golden-gate-bridge-1956459_640

Utstyr

 • Kamera
 • Materialer
 • Treverktøy
 • Verksted
 • CNC-fres
 • Laserkutter
 • 3D-printer
 • 3D-skanner
 • AR/VR-utstyr

Fellesfag

Noen fellesfag har vi på tvers av alle linjene hvor du lærer mer om kreative metoder, storytelling og entreprenørskap.