USA_9179_1
USA_9179_1

Lån og stipend til et år på folkehøyskole

Noen tenker kanskje at det er veldig dyrt, og er ikke klar over at man kan få lån til folkehøyskole. Hva det koster å gå på folkehøyskole, vil variere fra skole til skole, og fra linje til linje. Noen linjer er dyrere enn andre på grunn av materialbruk, reiser og lignende. Trykk her for å se en oversikt over hva de forskjellige linjene på SKAP kreativ folkehøyskole koster.  

 

Når man går på folkehøyskole, kan man søke lån og stipend fra Statens Lånekasse. Da kan du få inntil 114 870 kr i støtte. 60% av denne summen er lån. 40% er lån som blir omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøyskolen. Husk å være ute i god tid med å søke! Se mer informasjon på lånekassen sine sider. 

 

Lånekassen utbetaler lån hver måned, og folkehøyskolen fakturerer for skolepenger hver måned. Hos oss vil studielån og stipend dekke nesten hele beløpet du betaler til skolen. I tillegg er det lurt å beregne noe penger til fritid og lommepenger.  

 

Lommepenger kommer godt med på en folkehøyskole. Det er viktig å huske på at man trenger penger til hjemreise i ferier, vaskepulver til klesvask, turer til Rema 1000 (som ligger fem minutter unna skolen), toalettsaker, hobbyutstyr og lege/apotek. 

 

Skolepengene man betaler inn dekker det aller meste man trenger i hverdagen. Et sted å bo i 10 måneder, eget bad på rommet, fire måltider om dagen, bruk av vaskemaskin og tørketrommel, tilgang til verksted, Makerspace, undervisning, kurs og opplevelser du kanskje ikke får noen andre steder.