Fellesturer

Hvert år reiser hele skolen sammen på spennende turer. Både i nærmiljøet og lengre unna.

 

Trollaktiv

I løpet av de første ukene på SKAP, reiser vi til Trollaktiv på Evje, der vi har en bli-kjent-tur med overnatting. Her er det mulighet for mange ulike aktiviteter, som rafting, paintball, klatring, terrengsykling og mye mer. Les gjerne mer om Trollaktiv her.

 

Turer i nærområdet

Vi reiser også sammen til restauranten Under, Lindesnes fyr, Landehobde og andre områder i nærheten av skolen.

 

Århus

Hver vår reiser skolen til Århus. Den nydelige danske byen byr på blant annet god mat på Århus Streetfood, kunstmuseet AROS, Arkitektskolen og Sydhavnen. I tillegg er det noe magisk med å reise så mange sammen på tur!

 

TEDx Arendal

Vi reiser sammen til TEDx i Arendal, hvor vi får høre mange spennende foredrag, ideer og opplevelser.

Linjetur til Japan

 

Teknologi og roboter

Vi drar til landet med teknologi og roboter. Her skal vi besøke noen av de mest innovative hodene i verden på alt i fra kunstig intelligens til droner.

 

Kulinariske opplevelser

Vi besøker templer, drar på hiking på øya Miyajima utenfor Hiroshima og lærer viktig historie på atombombemuseum. Japan er rik på kultur, og byr på herlige kulinariske opplevelser, som for eksempel japansk sushi.

 

Sov i en kapsel

På linjeturen i Japan besøker vi flere byer. Vi kjører med hurtigtog og nyter flott landskap underveis gjennom togvinduene. Har du med deg kamera, får du tatt mange fantastiske bilder. På nettene kan du oppleve å sove i kapsel på kapselhotell.

 

Linjeturen er for elevene på SKAP Teknologi, SKAP Oppfinner, SKAP Produktdesign og SKAP Redesign, og er inkludert i linjeprisen.

Linjetur med interrail i Europa

Vi hopper på toget på Marnadal stasjon som ligger rett ved skolen, vi ruller videre ut i Europa med blikk og fokus på Arkitektur, byplanlegging og vennskap. Hvor turen går, planlegger vi sammen. Berlin, Paris, Warszawa, Estland osv.. Det er opp til oss hva vi vil oppleve, og i utgangspunktet ingen grenser på hvor vi kan dra. Linjetur er ikke lett å planlegge i denne Koronatiden. Vi har tidligere vært på linjetur til Kenya, men dette er et lite realistisk reisemål slik fremtiden ser ut nå. Vi legger derfor opp til en mere realistisk linjetur, men som blir like spennende.

Vi gleder oss til å ha deg med på tur! Turen er for elevene på SKAP Arkitektur og er inkludert i linjeprisen.

 

linjetur

Linjetur til Island

Island er et utrolig land med spektakulær natur og opplevelser du ikke får andre steder.

Bade i varme kilder, oppleve locations fra kjente tv-serier og filmer, fotografere nordlys, vill natur og hvaler på hvalsafari, besøke fotomuseum, vandre i de fargerike gatene i Reykjavik, kanskje ta en ridetur på Islandshester?

Uansett er samholdet man får med å reise på linjetur noe helt eget, og man får virkelig minner for livet.

Verden er i endring, og mange steder kan nå være utrygge reisemål. Vi er opptatt av at reisene skal være trygge, samtidig som de skal ha faglig innhold og være fullpakket av nydelige opplevelser. Denne turen er for elevene på SKAP Kreative Medier, og er inkludert i linjeprisen.