Til nye elever

Til nye elever

Hei til deg, som er helt ny SKAP-elev!

Her kommer litt praktisk informasjon som du kan ha nytte av før du ankommer skolen, og de første dagene.

Pakkeliste:

  • Sengetøy: Dyne, pute, to sett med laken, dynetrekk og putevar, håndklær etc. Sengene på SKAP er 90 cm brede.

 

  • Vask av tøy: Skolen har vaskemaskin og tørketrommel i hver etasje. Elevene må selv stå for vaskemiddel.

 

  • Toalettsaker: Skolen kjøper inn dopapir, men elevene må selv sørge for andre hygieneartikler som såpe osv.

 

  • Medisiner: Elevene må selv stå for de medisiner de måtte ha behov for. Skolen kan oppbevare medisiner om ønskelig. Det kan være lurt å ta med Paracet/Ibux om dette er noe man benytter ved sykdom. Nærmeste apotek ligger 350 meter fra skolen.

 

  • Innesko: Alle skolens fasiliteter med unntak av idrettshall er i samme bygg. Det er derfor lurt å ta med noen gode sko/sandaler/tøfler man kan bruke inne.

 

  • Treningstøy: Vanlig treningstøy og joggesko/hallsko. Badetøy for svømmehall/ bading i sjø. Vi har reservert Flerbrukshall flere ganger i uken og det vil være muligheter for å spille fotball ute for de som ønsker det i tillegg. Mandal har et flott friluftsområde for aktivitet og skolen har rabbaterte priser på treningsstudio for våre elever.

 

  • Turutstyr: Vi reiser ikke på mange overnattingsturer, men spesielt i oppstart og avslutning vil elevene ha behov for sovepose og liggeunderlag. I tillegg ønsker vi at elevene tar med dagstursekk, drikkeflaske, termos, støvler/fjellsko, turklær (vinter/sommer) og regntøy.

 

  • Pass og reiseforsikring: Passet må være gyldig til utgangen av mai 2025.

 

  • Personlige eiendeler: Ta gjerne med deg noe som vil gjøre rommet ditt trivelig. Vi har trådløst internett på skolen/internatet. Skolen er ikke ansvarlig for utstyr/verdier som blir ødelagt eller forsvinner. Du må selv ordne med nødvendige forsikringer.

 

Standard på alle rom er seng, nattbord, nattlampe og klesskap. De aller fleste rom har skrivebord og stol. Alle rom har eget bad med toalett, vask og dusj. Et godt tips er å ta med plastikkbokser for å ha under sengen til oppbevaring. Kofferter og bager kan settes bort på eget rom slik at det ikke tar opp plass på rommet. Personlig kaffe- eller tekopp kan være kjekt å ha!

Det aller meste her i Mandal er i gåavstand. Ta gjerne med sykkel og/eller skateboard, men dette er helt frivillig.

 

Utstyr til linje

Utstyrsliste til de ulike linjene vil ligge på nettsiden vår og bli sendt ut i egen e-post.

DSC_3295
DSC_1767

Rom og internat:

Siden vi holder til på et tidligere hotell, har alle rom på internatet eget bad. Det vil si at du deler bad med en annen person dersom du bor på dobbeltrom. Vi har også noen flermannsrom, og man deler da bad med maksimalt to andre.

Rommene på internatet består av seng, skap, gjerne en skrivepult, og noen rom har plass til en liten sofa eller en god stol. Det er opp til hver enkelt elev hvordan man ønsker å dekorere og pynte rommet sitt for å gjøre det personlig og hjemmekoselig.

Hver etasje har vaskerom med både vaskemaskin og tørketrommel, slik at det er lett å få vaska eget tøy.

De første dagene:

Lørdag 17. august 2024:

Vi åpner innsjekk kl 10.00, og ønsker at alle sjekker inn før kl 15:00. Når du ankommer skolen, vil du bli møtt av hyggelige ansatte og andreårselever som vil vise hvor dere skal. 

Først er det en hyggelig innsjekk der vi ser til at vi har fått all den info vi trenger fra dere. Vi vil også at dere tar med passet til innsjekk slik at vi får registrert passnummer som vi trenger til linjetur. Etter at dette er gjennomført, vil dere få nøkkel til rom. 

Til sist skal dere innom fotografen for å ta studentbilde til deres eget studentkort og som vi kan legge inn i vårt system.  

Etter innsjekk:

15:00 Informasjon til foresatte på Idélab på skolen (dette rommet har inngang fra lobby) 

15:00 Mat til elever serveres på terrassen (blir inne om været er dårlig) 

16:00 Velkommen og informasjon til elever på idélab (dette rommet har inngang fra lobby) 

18:00 Felles middag for alle elever og ansatte i kantina på skolen 

19:30 Sosialt opplegg der vi blir kjent

 

Søndag 18. august:

Vi arrangerer en felles aktivitet for hele skolen slik at vi kan bli bedre kjent. Er det fint vær, er vi selvfølgelig ute og nyter sol og strand.

 

 

Kontakt oss gjerne på post@skapfhs.no eller telefon 38133200 dersom du lurer på noe! 

 

Vi gleder oss til å treffe deg!