Fellesfag

Egenskaper for fremtiden

forside_fellesfag

Egenskaper for fremtiden

Fellesfag

Å gå på folkehøyskole er å være en del av et større fellesskap enn bare linja du går på. Hver morgen møtes alle til morgensamling, der vi får høre om både dagsaktuelle og andre tema. Vi blir også bedre kjent med de ansatte på skolen, stipendiatene og elevene. Èn dag i uken har elevene idèlab, dette er et fellesfag hvor man får leke, utfordre, undre og bli bedre kjent med seg selv. Her vil eleven også lære om forskjellige problemløsningsmetoder og verktøy man kan bruke for å komme frem til en idè.
Idèlab skal være gøy og utfordrende og noe annet en hva man gjør på linjefaget. Foto, tekst og storytelling er også viktig, derfor skal alle elevene lage enten portfolio, nettside eller fotobok i løpet av året. Elevene blir gode på problemløsning, kreativitet, kritisk tenkning og samarbeid. I tillegg har vi også fokus på personlighetstyper og personlig vekst. På lørdagene har vi lørdagsseminar, der får vi besøk av eksterne kunnskapsrike og spennende mennesker som deler sine historier, eller noe de brenner for.

ide_forside
situasjon_!

01 Kreative metoder

Vi bruker en metodikk som er basert design thinking. Den baserer seg på brukerinnsikt og en forståelse av «kunden» og dens virkelige utfordringer. Idéutvikling er den aller viktigste fasen før man prototyper idéene man har kommet med. Her lærer du å mestre denne metoden, som du kan bruke i all fremtid.

02 Storytelling

Lær å fortelle formidle! Vi skal dokumentere egne ferdigheter og oppgaver med å øve på fotografering, skrive tekster og sette opp egen portfolio. I tillegg får du en innføring i personlig merkevare, manus og mye mer!

03 Entreprenørskap

Vi stiller ingen krav til faglig kunnskap fra før, men forutsetter at du søker på dette faget av lysten til å lære noe nytt. Du vil sitte igjen med helt unike ferdigheter som er skreddersydd for fremtiden.

Veiledere

Siren har bachelor i ledelse, og fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. På SKAP har hun vært veileder i ledelse og på grunderlinja. Siren er nå veileder i idèlab og har ledertrening for stipendiatene. Hun har jobbet med barn og unge så lenge hun kan huske, og elsker å jobbe på SKAP!

Kimberly er en erfaren designer med ledererfaring, og har sin bakgrunn fra grafisk bransje, og 8 år som hovedlærer på Norges Kreative fagskole. Hun er lidenskapelig opptatt av design thinking, og mener at alle har en kreativ side. Kimberly viser stor omsorg, og hennes dedikasjon bidrar til at man får mestring i prosessen.

Gregor er en vanvittig dyktig fyr innen elektronikk, robotisering og automatikk. Han har jobbet i både oljebransjen og startet et eget firma. 3D-printing og IoT er noe av det han elsker å dykke inn i, og som han gjerne lærer vekk til deg også!

siren

Siren Salthaug

Veileder

gregor

Gregor Grub

Veileder

kimberly

Kimberly Marchese

Veileder