Fellesfag

Egenskaper for fremtiden

forside_fellesfag

Egenskaper for fremtiden

Fellesfag

Fellesfag er et felles opplegg på tvers av linjene. Uansett hva man spesialiserer seg i, er det noen egenskaper alle bør kunne i fremtiden.

 

Kreative metoder

Kreativitet, problemløsning, kritisk tenkning og samarbeid er de aller viktigste egenskapene man kan trenge i fremtiden, og de lærer du i våre fellesfag.

 

Visuell verden

I tillegg lever vi nå i en visuell verden, hvor de som mestrer storytelling når lengst. Derfor bør alle kunne noe om foto, tekst og historiefortelling.

 

Skap din egen arbeidsplass

I fellesfagene på SKAP lærer man også om entreprenørskap. Man blir mer og mer avhengig av å skape sin egen arbeidsplass, og det forbereder vi deg på hos oss!

ide_forside
situasjon_!

01 Kreative metoder

Vi bruker en metodikk som er basert design thinking. Den baserer seg på brukerinnsikt og en forståelse av «kunden» og dens virkelige utfordringer. Idéutvikling er den aller viktigste fasen før man prototyper idéene man har kommet med. Her lærer du å mestre denne metoden, som du kan bruke i all fremtid.

02 Storytelling

Lær å fortelle formidle! Vi skal dokumentere egne ferdigheter og oppgaver med å øve på fotografering, skrive tekster og sette opp egen portfolio. I tillegg får du en innføring i personlig merkevare, manus og mye mer!

03 Entreprenørskap

Vi stiller ingen krav til faglig kunnskap fra før, men forutsetter at du søker på dette faget av lysten til å lære noe nytt. Du vil sitte igjen med helt unike ferdigheter som er skreddersydd for fremtiden.

Veiledere

Kristin har ti års erfaring med å formidle historiefortelling i ulike mediekanaler for elever på videregående skole. I tillegg har hun alltid kombinert medieinteressen med interesse for fotball, og arbeider med å styre storskjermer og lyd på fotballkamper. Kristin har også arbeidet med produksjon av video og bilder til bruk i markedsføring. Er veldig glad i å formidle historier, og å finne riktig verktøy for å fortelle de på best mulig måte. Med utdanning innen både media, drama og pedagogikk, håper hun å etablere undervisning som er både gøy, lekent og har faglig tyngde.

Karsten er entreprenøren, innovatøren, internettdinosauren! Han begynte å jobbe med internett i 1995 og har siden aldri sett seg tilbake. Han startet sitt første internettfirma i 1997, og sitt seneste i 2014. Han har også vært seks år i TV 2 som forretningsutvikler i multimedia, med Sporten som hovedområde. Karsten skal ha fellesfaget Forretningsutvikling.

Ida er utdannet fra KADK arkitektskolen i Århus og har de siste årene jobbet på et arkitektkontor i Kristiansand. Nå er hun veileder på SKAP og har alltid et smil om munnen.

Svein er utdannet industridesigner fra AHO med spesialisering innen interaksjonsdesign. Kort fortalt omhandler interaksjonsdesign om kommunikasjon mellom mennesket og maskin. Etter skole jobbet han flere år i Ulstein med utvikling av fremtidens skip. Svein har også jobbet som konsulent, startet eget designstudio og bedrift, jobbet på mange varierte prosjekter, noe som har gitt han en allsidig erfaring som veileder. Etter 15 år i Oslo fant han kjærligheten og flyttet endelig hjem igjen til Sørlandet. Som en skaper, lidenskapelig opptatt av skapelse så var veien til SKAP helt naturlig.

kristin

Kristin Vold Kelly

Veileder

ida

Ida Daland

Veileder

karsten

Karsten Ersland

Veileder

svein

Svein Skårdal

Veileder