Om SKAP

IMG_0752

Om SKAP

Om SKAP

Morgendagens utfordringer er vår mulighet og vårt ansvar

Hva vi tror på

På SKAP kreativ folkehøyskole tror vi på at kreativitet, kritisk tenkning, samarbeid og evnen til problemløsning er viktige ferdigheter innenfor absolutt alle studie-, arbeids- og forskningsfelt. Uten mennesker med denne kompetansen vil vi gå glipp av små og store idéer som igjen resulterer i innovasjon, utvikling og framdrift i verden.

USA_9350 kopi
fablab_bakgrunn

Eget bad

SKAP holder til på et tidligere hotell i sentrum av Mandal. Det betyr at alle rom har eget bad med dusj, toalett og vask. På denne skolen er det altså ingen garderober og fellesdusjer! Under kan du se bilder av soverommene, kantinen, fellesarealene og få et innblikk i hvordan livet på denne skolen er gjennom året.

kosrt_forside
bordtennis_forside
kantine_1
soverom_1
DSC_6396_web
USA_8952 kopi

Område

Det er kort tilgang til butikker, restauranter, treningssenter, kulturhus, fotballbane, skatepark, strender og fantastiske turområder. SKAP er en av Norges mest urbane folkehøyskoler og det er en haug av spennende ting å finne på.

DSC_1903
IMG_0956
IMG_F738295FCFAE-1
DSC_1920

FABLAB

Alle som går på SKAP har tilgang til en fablab med 3D-printere, VR-briller, treverksted, CNC-fres, symaskiner, laserkutter, skinn-verktøy, sprøyterom og håndverktøy.

Les mer

SKAP_JW_BER9636 kopi
DSC_0978 kopi

Livet på skap

Hverdagen består av en miks av obligatorisk opplegg, aktiviteter, valgfag og egentid. Siden skolen ligger midt i en by, er det alltid noe å finne på. Alt handler om å ta eget initiativ og finne på kule ting sammen. Verkstedene og laben er alltid åpen slik at man kan lære seg nye ting, når som helst.

I tillegg blir det arrangert elevkvelder, ondagscafé, quiz og kinokvelder. Alt dette er elevstyrt og det er ingen begrensning hva dere kan finne på. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.

Ida og Daniel
DSC_0431 kopi

Hva koster det å gå på SKAP?

Her kan du finne praktisk informasjon om skolen, og her kan du se hva det koster å gå et år på SKAP kreativ folkehøyskole. Lurer du på hvordan det ser ut på internatet vårt, kan du trykke her.