SKAP arkitektur

synne

SKAP arkitektur

SKAP arkitektur

Form, funksjon og materiale

Arkitektur er utforming av menneskers fysiske miljø – fra landskap til bygninger og rom. Vi arbeider med sammenhengen mellom form, funksjon og materiale. Dette er en krevende, men utrolig spennende fagretning.

 

Skap noe nytt

Evnen til å skape noe nytt samtidig som man tar vare på miljøet er helt unike egenskaper. Vi stiller ingen krav til at du skal kunne noe fra før – men du må ønske å lære, dele og være en positiv bidragsyter til miljøet på skolen.

gjeng
modell

Linjen passer for

de som ønsker å utforske arkitektur og øve på å løse kreative oppgaver. Ønsker du å gå videre på en høyere utdannelse innenfor arkitektur er dette et perfekt år på å øve på opptaksprøver.

Hva lærer du?

Året skal inspirere og gi deg klarhet over hvilken retning du interesserer deg for, samtidig som du vil lære deg mange nye verktøy og redskaper – alt det du har bruk for om du tenker å søke på AHO, BAS, Arkitektskolen i København eller andre designutdannelser. Når du er ferdig på SKAP, vil du ha lært å presentere dine prosjekter, samt bygget opp en god portofolio.

Ferdigheter

Vi stiller ingen krav til faglig kunnskap fra før, men forutsetter at du søker på dette faget av lysten til å lære noe nytt. Du vil sitte igjen med helt unike ferdigheter som er skreddersydd for fremtiden.

Undervisning

På arkitektlinjen bruker vi mye tid på å forberede deg på opptaksprøver til videre arkitektstudier. Vi har veldig fokus på opplevelses-basert læring. Du lærer det meste hos oss gjennom spennende prosjekter både internt og mot næringslivet.

Varighet og omfang

Studieretningen går over to semestre.Det forutsettes at elevene deltar i all undervisning og det må forventes at det i perioder blir arbeid utover den oppsatte timeplanen i forbindelse med prosjektarbeid.

Hvor mye koster det?

  • To til firemannsrom:
    fra 102 000,-
  • Enkeltrom (begrenset):
    fra 112 000,-
3
verksted_arkitektur

Bli med til Kenya

Bli med på en to ukers reise til Øst-Afrika, nærmere bestemt Kenya, hvor vi sammen opplever, bidrar og henter inspirasjon fra den afrikanske kulturen. Vi starter med safari, hvor du vil oppleve elefanter, løver og giraffer på nært hold. Faglig får du et innblikk i ulike byggteknikker og opplæring i forskjellig håndarbeid. Dette er erfaringer du vil kunne ta med deg, både i cv-en og som inspirasjon i senere oppgaver. Vi vil naturligvis også nyte late dager på hvite strender så langt øyet kan se, med turkist hav og kokosnøtter på menyen. Vi bor deler av turen på landsbygda i Kenya, i et gjestehus som elever fra SKAP selv har tegnet. Eco Moyo Education Center er en lekeplass hvor arkitektur og møter med barn oppstår, opplevelser og lærdom du aldri vil få i et klasserom! Vi gleder oss til å ha deg med! Dette er en reise som er valgfri og som koster 19 500,-

Skjermbilde 2019-01-04 kl. 11.56.57 kopi

Utstyr

På skolen finner du blant annet:

Materialer

Treverktøy

Verksted

CNC-fres

Laserkutter

3D-printe

3D-skanner

AR/VR-utstyr

Fellesfag

Noen fellesfag har vi på tvers av alle linjene hvor du lærer mer om kreative metoder, media og entreprenørskap.

Veiledere

Våre to veiledere på arkitektur er to dyktige og veldig morsomme personer. Ida er utdannet fra KADK arkitektskolen i Århus og har de siste årene jobbet på et arkitektkontor i Kristiansand. Nå er hun veileder på SKAP og har alltid et smil om munnen.

Trond Henning er et selvlært design-geni som alltid har en haug av prosjekter på gang. Han har et unikt øye for design og arkitektur som skinner gjennom alt han gjør. Det er umulig å ikke ha det gøy med disse to som veiledere.

ida

Ida Daland

Veileder

trondhenning

Trond Henning Monan

Veileder