SKAP arkitektur

SKAP arkitektur
Skap Arkitektur
Et år på SKAP Arkitektur forbereder deg til å kunne komme inn på videre studier innenfor arkitektur. Linjen passer perfekt for deg som ønsker å komme inn på AHO, BAS, Arkitektskolen i København, Oslo Met og andre kreative skoler. Du vil lære alt det grunnleggende og vi øver på konkrete opptaksprøver!
Dette er en krevende, men utrolig spennende fagretning. Arkitektur er utforming av menneskers fysiske miljø – fra landskap til bygninger og rom. Vi arbeider med sammenhengen mellom form, funksjon og materiale.
Hvorfor velge oss?
- Lær deg å tenke og jobbe kreativt
- Vi har kurs i Adobe-pakken (Photoshop, Indesign, Illustrator ++)
- Du får grunnlaget du har bruk for om du vil søke videre på AHO, BAS, Arkitektskolen i København og andre designutdannelser. Du lærer alt det fundamentale og vi øver på konkrete opptaksprøver til disse skolene.
- Lær å formidle dine prosjekter, samt å bygge opp en god portofolio
- Du får følge dine ideer fra skisse til ferdig produkt
- Du vil lære å formidle dine ideer gjennom skisser og modeller i papp, leire, tre, gips og betong
- Du får innføring i treverkstedet hvor du kan leke deg med maskiner som CNC fres og lasercutter
- Du får Ida som veileder. Ida er utdannet arkitekt og har selv kommet inn på opptaksprøver både på Aho og i Aarhus.
Her vil du lære å forstå, analysere og se omgivelsene omkring deg på en helt ny måte. SKAP arkitektur har fokus på opplevelses-basert læring. Du lærer det meste hos oss gjennom spennende prosjekter både internt og mot næringslivet.
Vi stiller ingen krav til at du skal kunne noe fra før – men du må ønske å lære, dele og være en positiv bidragsyter til miljøet på skolen.
Hva sier tidligere elever?


Skap Arkitektur passer for
Du som ønsker å komme inn på Arkitektskoler og andre kreative skoler som trenger opptaksprøve! Du trenger ingen forkunnskaper for å starte på SKAP Arkitektur, kun en interesse for arkitektur!
Hva lærer du?
Året skal inspirere og gi deg klarhet over hvilken retning du interesserer deg for, samtidig som du vil lære deg mange nye verktøy og redskaper – alt det du har bruk for om du tenker å søke på AHO, BAS, Arkitektskolen i København eller andre designutdannelser. Når du er ferdig på SKAP, vil du ha lært å presentere dine prosjekter, samt bygget opp en god portofolio.
Ferdigheter
Vi stiller ingen krav til at du skal kunne noe fra før – men du må ønske å lære, dele og være en positiv bidragsyter til miljøet på skolen.


Undervisning
På arkitektlinjen bruker vi mye tid på å forberede deg på opptaksprøver til videre arkitektstudier. Vi har veldig fokus på opplevelses-basert læring. Du lærer det meste hos oss gjennom spennende prosjekter både internt og mot næringslivet.
Varighet og omfang
Studieretningen går over to semestre.Det forutsettes at elevene deltar i all undervisning og det må forventes at det i perioder blir arbeid utover den oppsatte timeplanen i forbindelse med prosjektarbeid.
Hvor mye koster det?



Interrail i Europa
Vi hopper på toget på Marnadal stasjon som ligger rett ved skolen, vi ruller videre ut i Europa med blikk og fokus på Arkitektur, byplanlegging og vennskap. Hvor turen går, planlegger vi sammen. Berlin, Paris, Warszawa, Estland osv.. Det er opp til oss hva vi vil oppleve, og i utgangspunktet ingen grenser på hvor vi kan dra. Vi har tidligere vært på linjetur til Kenya, men dette er et lite realistisk reisemål slik fremtiden ser ut nå. Vi legger derfor opp til en mere realistisk linjetur, men som blir like spennende.
Vi gleder oss til å ha deg med på tur!

Utstyr vi har på skolen
- Treverksted
- CNC-fres
- Laserkutter
- Lasergravering
- Elektronikk/ elektroverktøy
- CNC til PCB produksjon
- Mikro loddestasjon
- 3D-printer farm
- 3D-skanner
- Dreiebenk
- Redesignrom - Symaskiner, trykkpresse
- VR-utstyr (Virtual reality)
- HTC Vive Pro
- MR-utstyr (Mixed reality)
- Samsung Odyssey
- Speilreflekskamera
- Podcast-utstyr
- Helt nytt fotostudio
- Fotoprinter
- Videokamera
- Droner
Utstyr du må ha med deg
- Skjærelinjal (linjal i metall)
- Skjærematte/kutteunderlag
- Målestokklinjal
- Skjærekniv + ekstra skjæreblader
- Skissebok, størrelse er valgfritt, men den skal ha blanke sider
- Tegnesaker (blyant, blyantspisser, viskelær og sort penn i tykkelse 0,1 - 0,2 og 0,3)
Fellesfag
Å gå på folkehøyskole er å være en del av et større fellesskap enn bare linja du går på. Hver morgen møtes alle til morgensamling, der vi får høre om både dagsaktuelle og andre tema. Vi blir også bedre kjent med de ansatte på skolen, stipendiatene og elevene. Èn dag i uken har elevene idèlab, dette er et fellesfag hvor man får leke, utfordre, undre og bli bedre kjent med seg selv. Her vil eleven også lære om forskjellige problemløsningsmetoder og verktøy man kan bruke for å komme frem til en idè.
Veileder
Ida er utdannet fra KADK arkitektskolen i Århus og har de siste årene jobbet på et arkitektkontor i Kristiansand. Nå er hun veileder på SKAP og har alltid et smil om munnen.

Ida Daland
Veileder