IMG_6915
IMG_6915

Fordelene med å gå på SKAP før man er student

Henriette og Maxim gikk på SKAP før de starta på ingeniørstudier på HVL. Her kan du lese hva de har tatt med seg fra SKAP av kunnskap og erfaringer, som gir store fordeler i studiet.  

De tidligere SKAP-elevene har et fag som heter Systemtenkning og innovasjon for ingeniører, som i hovedsak går ut på å utvikle en idé i løpet av semesteret. På SKAP øver man på hele denne prosessen i løpet av 24 timer når man har Hackathon. «Ett semester? Gi oss 24 timer!» sier Henriette og Maxim. 

I dette faget skal man komme opp med et produkt/tjeneste som skal presenteres på slutten av semesteret. Nevnt i pensum er blant annet crazy 8s og Design Thinking, noe man trener på i fellesfaget Idélab på SKAP. Henriette forteller videre. «Gjennom deltakelse i ulike studentkonkurranser hos Norges ledende entreprenører, har jeg blitt utfordret med flere Hackathons og reelle caser fra byggebransjen. To år på SKAP gav meg et kjempefortrinn.»

 

Det er altså ikke bare fellesfaget idélab som gir elevene fortrinn på videre studier. Linjefaget Arkitektur gir verdifulle erfaringer. «En gjenganger i byggebransjen er uenighet mellom arkitekt og byggingeniør. Med to års erfaring fra arkitekturlinja på SKAP, har jeg fått et unikt innblikk i arbeidet på andre siden av bordet. Som student finnes det mange arenaer hvor man kan ta kontakt med næringslivet. Det kan være skummelt, men erfaringen fra SKAP har gjort det enklere å tørre.» sier Henriette.  

Maxim forteller videre om de gode erfaringene han har fått på SKAP. «De to årene på SKAP har gitt meg verdifull erfaring i problemløsning som jeg har fått bruk for både i studiet og i arbeidslivet.»

 

I tillegg er det ikke bare det faglige på SKAP som gir fordeler videre i livet. «Det sosiale på folkehøyskole har hjulpet meg å bli mer åpen, og gjort det lettere for meg å bli kjent med folk i senere tid. SKAP har gjort det lettere å få til godt samarbeid med ulike typer mennesker. Overgangen fra å bo hjemme hos familien til å bo for seg selv med samboer ble enklere med folkehøyskole.»

 

Det er altså ingen tvil om at både fellesfag, linjefag og det sosiale på SKAP gjør elevene godt rusta til videre studier og studentlivet.