Skjermbilde 2020-01-01 kl. 20.42.16
Skjermbilde 2020-01-01 kl. 20.42.16

Høydepunkter fra 2019

For en nydelig høst vi har hatt sammen med 19/20-elevene på SKAP! Høydepunktene er mange, og vi har forsøkt å oppsummere de store eventene vi har hatt sammen. Likevel er det kanskje hverdagen som har gitt de største øyeblikkene for enkelte? Personlige oppturer i fagene gjennom ny lærdom, nye gode venner, finne kjærligheten, spise god mat i kantina, gå en tur langs de nydelige strendene eller rett og slett bare være elev på SKAP.

Oppstarten var spennende, og kanskje skummel for noen. Første helga på ny skole er dirrende magisk. Hvem blir jeg kjent med? Hvordan er veilederne? Hva kommer jeg til å lære? Hvem er jeg i alt dette? Vi håper oppstartshelga med underholdning, leker og god mat førte til at mange raskt fant sin plass i SKAP-universet.

Vi reiste på bli-kjent-tur til Trollaktiv på Evje. Full fart med rafting, klatring, paintball, teambuilding og grab the mic. Elever og veiledere fikk dele gode opplevelser og vennskap ble virkelig etablert.

Høstens hackaton var et kreativt høydepunkt. For en innsats! For en arbeidsvilje! Og så utrolig mange gode løsninger som ble skapt den natta. SKAP-elevene imponerte både dommerpanel og veiledere.

Vi har også vært synlige i Mandal. Elever fra Entreprenørskap har etablert selskapet ALTI Vennskap, som skal gi ungdom verdifullt deltidsarbeid, og gi trengende og eldre et ungdommelig friskt pust i hverdagen. Vi har åpna en flott og viktig fotoutstilling om kropp på ALTI Mandal og vi har fortsatt med å drive butikk i våre lokaler på senteret.

Hele skolen reiste på TEDx Arendal. I tillegg til å få høre på alle de utrolig inspirerende TEDtalks-ene, deltok vi som faglig input for andre deltakere med å ha ulike stasjoner der vi viste frem arbeidet vårt. Vi hadde workshop med OTTO-robot-bygging, viste vår Farmbot, demonstrerte Eyetracking, 3D-printing og presenterte flotte modeller og prototyper produsert av elever. I tillegg var enkelete av elevene så heldige å få delta på både ølyoga og vinyoga!

Som i fjor, arrangerte vi et utrolig koselig julemarked på SKAP. Elevene arbeida hardt, kreativt og lenge med å lage produkter de kunne selge. Nissen hadde rubiks kube-konkurranse, cafeen serverte nydelig mat, fotostudio var pyntet til julekortfotografering, det var juleKahoot og musikk.

Årets linjeturer gikk til Kenya, California og Japan. Spennende opplevelser, møter med nye kulturer, rørende inntrykk, fellesskap og en takknemlighet over hvor godt vi har det hjemme i Norge er noe av det elevene sitter igjen med etter de herlige turene.

Etter noen rolige dager med julekos på skolen, avsluttet vi 2019 med en koselig juleavslutning. Kjøkkenet diska opp med helt nydelig julemat, mange flinke elever holdt taler og Marius og Kyrre underholdt i flere timer med musikkbingo og imporoviserte parodier.

Takk for 2019! Vi gleder oss så utrolig mye til våren sammen med dere!

Bli kjent i oppstarten
Konkurranser og leker i oppstarten
Jonas på Evje
Klar for paintball
Koselig stemning på kvelden
Så gøy!
Grab the mic
Full konsentrasjon på hackaton
En løsning på hackaton: app for bærekraftig mat
Elise sin fotoutstilling: Ekte nudes
Gjengen som samarbeider med ALTI Mandal
Avisartikkel om ALTI Mandal
Hesesistah på TEDx Arendal
Bygging av OTTO
God stemning på TEDx
Ølyoga
En av våre stasjoner på TEDx
Velkommen inn til julemarked
Nissen løser rubiks kube på julemarkedet
Elevene hadde mange fine produkter til salgs
Nydelige snøkrystaller
Mulighet for å prøve VR-briller
Juleverksted for de minste
Japan
Kenya
California
Kenya
Japan
Japan
Kenya
California
Kenya
Japan
California
California
Mange ivrige talere på juleavslutningen
Marius og Kyrre underholder
God stemning
Marius synger «Vestlandet»
Vakre SKAP-ere