Folk
Folk

Hvor mye koster det å være elev på SKAP Kreativ folkehøyskole sammenliknet med å studere? Svaret vil overraske deg!

Å velge en skole som koster mellom 120 og 130 tusen kr kan virke som et stort og skummelt valg. Spesielt når du aldri har gått på folkehøyskole eller ikke har noen sammenligningsgrunnlag fra høyere utdanning. Hva får du for pengene?

 

 

Visste du at

Folkehøyskole er en internatskole. Du bor altså på skolen og får mat der. Skolen og internatet ligger samlet slik at du slipper utgifter til kollektivtransport. Husholdningsartikler som toalettpapir og rengjøringsmiddel og utstyr til vask av rom er inkludert. Det er også vaskemaskin og tørketrommel. Rommet er møblert og du har fri tilgang til internett.

 

 

For et år på SKAP Kreativ folkehøyskole betaler du mellom 12 300 kr og 12 800kr per måned hvis du bor på et flermannsrom.

 

 

Å gå på folkehøyskole er ikke minst veldig sosialt. Her treffer du andre med samme interesser, det er masse sosiale opplegg, fri tilgang til blant annet biljard, bordtennis og ikke minst vårt makerspace.

 

 

Sammenliknet med høyere utdanning

Sammenliknet vil kostnader du har på et år høyere utdanning tilsvare 14.200kr per mnd. Postene i budsjettet er trukket ut fra Norsk studentorganisasjon sitt studentbudsjett fra 2021 (Studentøkonomi). Her er leie av leilighet, mat, reise (kollektivtransport), husholdningsartikler, mediebruk og fritid, samt møbler inkludert. Det er også rimelig å anta at disse kostnadene har økt ytterligere fra 2021.

Lån og stipend

Som elev på folkehøyskole kan du søke lån og stipend. Eneste kriterium for å bestå skoleåret er 90% oppmøte.  Det er altså ingen karakterer eller eksamener som vil hindre deg i å få omgjort 40% av studiestøtten til stipend. Hvis du er usikker på hva du skal velge, kan det derfor være gunstigere å bruke et år på folkehøyskole til å finne ut hva du vil og samle motivasjon.

 

 

Reise på kjøpet

Ikke bare er den månedlige kostnaden med å gå på folkehøyskole lavere. Du får i tillegg en rekke spennende opplevelser inkludert i pakken:

  • Linjetur til Japan, Island eller interrail i Europa
  • Bli kjenttur med rafting, paintball, teambuilding og småaktiviteter
  • Billett til konferansen TedX Arendal
  • Billett til vår egen konferanse Kraften i kobling
  • Studietur til Århus
  • Omvisning på Europas første og verdens største undervannsrestaurant – under

 

 

Velg et år på SKAP i dag

Det er altså gode grunner til å velge et år på SKAP Kreativ folkehøyskole. Et år uten karakterer – et år med mestring, nye venner og faglig påfyll!

For mer informasjon om hva skolepengene på SKAP Kreativ folkehøyskole dekker, se: Hva koster det? – SKAP Kreativ Folkehøyskole (skapfhs.no).

 

 

Les gjerne mer om folkehøyskole og økonomi på: Hvor mye koster folkehøgskole sammenligna med å studere? (folkehogskole.no).