IMG_0671
IMG_0671

Går du med en drøm om å bli arkitekt?

Kanskje du allerede har prøvd å komme inn på en arkitektskole, men sliter med å forstå eller svare godt på opptaksprøven? Eller er du bare nysgjerrig på om dette kan være noe for deg?

«Skap Kreativ Folkehøyskole i Mandal har på kort tid blitt et springbrett for de som ønsker utdanning innen arkitektur og design. Over halvparten av elevene på årets avgangskull har fått plass på anerkjente skoler i inn- og utland.»

Utdrag fra artikkel i Fædrelandsvennen aug.2021

 

De fleste skoler, som Arkitekthøyskolen i Oslo (aho) København (kadk) og Aarhus (aarch) baserer seg på opptaksprøver. Dette er noe vi jobber med hele skoleåret gjennom mange forskjellige oppgaver.

 

«Jeg hadde faktisk «Opptaksprøve» som valgfag på skolen hver fredag. Da fikk vi jobbe intensivt med hele prosessen fra ide til ferdig prosjekt, og gikk gjennom en runde med kritikk etterpå. Dermed fikk vi jevnlig en gjennomgang av hvordan det virkelig er, sier hun»

Hermine Franciska Aabrek, elev ved Arkitektskolen i Aarhus

Vi starter med å lære å skisse og bygge modell i skala, deretter jobber vi med plan, snitt og fasade. Når det grunnleggende er på plass står du ofte fritt til hvordan du ønsker å presentere oppgaven og hvilket materiale du ønsker å arbeide med.

Amalie Johansen Thoresen, som nå er elev ved Arkitekthøyskolen i Oslo (aho), fikk tilbud om plass i Aarhus også, men valgte aho.

Hun ønsker å trekke fram det sosiale ved skolen i Mandal, de dyktige ansatte – og at man legger opp undervisningen ganske langt fra den tradisjonelle skolebenken.

“Her er ingen karakterer som presser deg noen vei, men man får tid og lyst til å være kreative”

 

Arkitektskolen/-e i Bergen (bas) og i Storbritannia tar inn elever basert på intervju og portfolio, altså en samling av tidligere prosjekter. Vi har opplæring i foto, og jobber mye med å dokumentere prosessen hele veien slik at du sitter igjen med en variert og innholdsrik portfolio når du er ferdig!

 

«Jeg hadde aldri kommet meg inn der uten å ha vært på Skap» sier Jens Petter Hvidsand som nå studerer arkitektur ved Kingston University i London

«Vi fikk muligheten til teste ut all slags verktøy og materialer, og veiledere var gode med mye erfaring. De var flinke til å motivere oss til å gjøre det bra, og de fikk virkelig vekket motivasjonen til mange av elevene på alle gruppene»

Akkurat nå har vi flere elever ved som studerer ved Arkitekthøyskolen i Oslo (aho) København (kadk) Aarhus (aarch) Bergen Arkitekthøyskole (bas) og flere skoler i Storbritannia, Skottland, Praha og Tyskland.

 

 

Les mer om Skap Arkitektur her: https://skapfhs.no/arkitektur/

Søk på plass her: https://www.folkehogskole.no/skole/skap/arkitektur-1