IMG_0636
IMG_0636

Kom inn på arkitektstudie etter et år på SKAP Kreativ folkehøyskole

I år ser det ut som vi igjen slår rekord i antall elever som er kommet inn på arkitektskole etter et år her på SKAP Arkitektur! Da må vi naturligvis ringe å høre hva årets elever har å si om året på SKAP og hva det har betydd for dem!

En av våre elever Will Kirchman har fått tilbud om plass både ved arkitektskolen i Oslo AHO og ved arkitketskolen i Aarhus! Litt av et luksusproblem! Vi heier på han uansett hvilken skole han velger og spurte om han hadde noen ord om året på SKAP:

 

«Jeg søkte på Arkitekturlinjen på SKAP for å finne ut om arkitektur var noe jeg ønsket å studere videre. Utover året har lærerene og medelever hjulpet og utfordret meg i å utvikle mine ferdigheter og forståelse innenfor arkitektur og kust.

Tror ikke jeg hadde kommet inn på studiet uten å ha gått på SKAP, og gleder meg til å lære mer faget.»

Ved arkitekturlinjen på SKAP har vi fokus på arkitektskoler som baserer seg på opptaksprøver, det vil si at man må gjøre en eller flere oppgaver for å komme inn.

Dette er noe vi arbeider med i alle oppgaver på SKAP Arkitektur. En stor del av undervisningen er baseret på individuell veiledning. Det betyr at veileder hele tiden gjennom et prosjekt besøker deg ved ditt arbeidsbord og dere snakker sammen om din prosess. Du vil oppleve, at du trygt kan diskutere og fortelle om dine ideer og få konstruktiv og seriøse tilbakemeldinger

De fleste skoler, som Arkietkhøyskolen i Oslo (AHO) København og Aarhus baserer seg på opptaksprøver, men arkitektskolen i Bergen BAS og i Storbritannia tar inn elever basert på intervju og portfolio, altså en samling av tidligere prosjekter.

 

En annen elev i år, Vera Folkestad har fått tilbud om plass ved nettopp arkitektskolen i Bergen BAS (og arkitektskolen i Aarhus forøvrig!)

 

Dette er hva hun skriver om året på SKAP: «SKAP er nok grunnen til at eg har komme inn! Uten den erfaringa, og ikkje minst den utviklinga ein får ila. Året på SKAP hadde eg ikkje hatt det utgangspunktet eg har no!

Eg er kjempe glad for at eg har gått på SKAP og det har gitt meg venna for livet, men og lagt grunnlaget for resten av min utdanning som arkitekt! Og no veit eg at uansett kor eg reisa, om det e i Norge eller andre land, så kjem eg til å ha venna og kontakte i nærheten! Så alt i alt kan eg takke SKAP for at eg har blitt den personen eg e idag, og for moglegheiter som eg har fått!»

 

Sjekk ut SKAP Arkitektur sine sider her! 

Søk på plass her: https://www.folkehogskole.no/skole/skap/arkitektur-1