IMG_20210128_105345
IMG_20210128_105345

SKAP-elever hjelper BUA og Kodeklubben med å bygge opp BUA Makerspace

Forrige uke fikk elevene på SKAP fhs en spennende reell utfordring fra BUA Mandal!

BUA Mandal ønsker å skille seg ut og inkludere flere brukergrupper. Målet er å mikse folk med forskjellige interesser. De har nå sammen med kodeklubben i Mandal mottat 253 000 kr fra Gjensidige for å bygge opp et Makerspace i sine lokaler.

 

SKAP elevene startet dagen med presentasjon og omvisning på BUA av driftsleder Ole Alexander Jensen. Her fikk de også se de nye makerspacelokalene. SKAP elevene fikk så jobbe kreativt med å komme med forslag til utstyr som vil treffe en brukergruppe i 12-19 årsalderen samt komme med ideer til hvordan BUA Makerspace kunne se ut.

Med seg inn i denne casen tok elevene med seg en helt unik erfaring. De har nemlig bodd på et makerspace i et halvt år – et makerspace som er åpent for elevene 24-7. I tillegg var vi så heldige at elever fra Mandal videregående stilte opp og hjalp med innsikt i brukergruppen gjennom et spørreskjema som var sendt ut i forkant.

BUA Mandal var storfornøyde med resultatet og syntes det var veldig verdifullt å få hjelp fra elevene på SKAP fhs. «Energien i rommet og ideene som kom både under presentasjonene og fra person til person i etterkant var helt fantastiske! Det har hjulpet oss veldig i prosessen og gleder oss til videre samarbeid, sier Ole Alexander Jensen.

I etterkant av prosessen i regi av skolens fellesfag, idelab, har flere av elevene meldt sin interesse for å bidra videre i prosjektet.