SKAP-elever løser problemstillinger for Sørlandsbadet

Et nytt, fantastisk Hackathon har gått av stabelen på SKAP Kreativ Folkehøyskole. Denne gangen med Sørlandsbadet oppdragsgiver.

I forkant av Hackathon ble hele skolen invitert til Sørlandsbadet. Her fikk elevene med seg verdifull innsikt mens de koste seg i badeland. I tillegg ble vi inspirert av dyktige, eksterne foredragsholdere

  • Hilde Tallaksen, industridesigner Lindesnesregionen Næringshage, satte viktigheten av kreativitet i Næringslivet i fokus

Daglig leder i Sørlandsbadet, Atle Homme, presenterte ved oppstart av Hackathon fem ulike konkrete og reelle problemstillinger elevene kunne velge mellom. Elevene jobbet i tverrfaglige team og hadde 24t på å komme frem til en løsning som skulle presenteres for juryen bestående av Sørlandsbadet, Lister Nyskaping og Lindesnesregionen Næringshage.

Atle Homme synes det var en inspirerende prosess å få mulighet til å delta på Hackathon. «Det har vært et løft, en inspirasjon og et mangfold av ideer. Imponerende arbeid fra elevene og innsiktsfult med så mange innspill fra ulike vinklinger. Alle case hadde interessante momenter og ideer.» sier Atle Homme. Han forteller videre at jurymedlemmene fra Sørlandsbadet fremover vil benytte en del tid til å gå gjennom de ulike casene og besvarelsene for så å involverer flere.

Det var Martine Klæboe, Sigrid Rognsvåg, Camilla Ha, Tom Bratås og Christian Lein somtil slutt trakk det lengste strådet og stakk av med seieren. Konseptet vinnergruppen presenterte var opplevelsesattraksjonen Aquabike™️. Med å sykle driver du en fontene som skyter strålen etter hvor fort du tråkker. Strømmen du genererer ved å sykle registreres og man konkurrerer å generere mest mulig strøm.