Kiara3
Kiara3

Jeg fikk oppleve de to beste årene av livet mitt på SKAP Teknologi

Er du som jente interessert i teknologi, men synes det er litt skummelt å ta sjansen og begynne å studere det? Eller kanskje har du gått studiespesialiserende, liker realfag og teknologi, men har ikke snøring på hvordan du kan bygge fysiske ting som lyser eller beveger seg?

Har du interessen for teknologi eller nysgjerrigheten for hvordan ting fungerer, men kjenner på en eller annen usikkerhet ift valget videre, er folkehøyskole en unik arena for å teste ut om teknologi kan være noe for deg. På SKAP Kreativ Folkehøyskole har vi både teknologilinje og oppfinnerlinje.

På begge linjene vil:

  • Du lære masse
  • Du vil få gjort masse spennende prosjekter
  • Du vil få hjelp til prosjekter av dyktige og snille veiledere
  • Du vil ha tilgang til et komplett makerspace
  • Du vil være en del av et miljø med samme interesser

Alt dette helt uten karakterer og press. På folkehøyskole er det være gøy og motiverende å lære, og du vil samtidig ha mulighet til å utvikle deg enormt som person.

 

Kiara Frei (22 år fra Bergen) har gått et år som elev og et år som stipendiat på teknologilinjen på SKAP. Dette sier Kiara om det å være jente og velge et år med teknologi på folkehøyskole.

«Før jeg begynte på Teknologi-linjen på SKAP Kreativ Folkehøyskole følte jeg på mye usikkerhet, og jeg lurte lenge på om dette virkelig var det riktige valget for meg. Ikke fordi jeg ikke var interessert i teknologi, men fordi jeg var bekymret for at jeg ikke kom til å passe inn, eller være god nok. Jeg var bekymret for at de andre som skulle gå på linjen kom til å være mye bedre enn meg.

Før jeg begynte var det også usikkert hvilke kjønn klassekameratene mine kom til å være, og sjansen var der for at jeg kom til å være den eneste jenten. Den usikkerheten forsvant da jeg møtte medelevene mine. For det første var jeg ikke den eneste jenten. For det andre og enda viktigere – Det spilte ingen rolle fordi vi alle delte like interesser og en motivasjon for å lære noe nytt.

 

 

Heldigvis stod jeg i det og dro uansett hvor nervøs jeg var, og med det fikk jeg oppleve de to beste årene av livet mitt så langt. Året mitt som elev bød på mye utforsking og testing, jeg fikk loddet, kodet, bygget, 3D-printet og mye mer. Jeg fant fort ut at man ikke trengte noe forkunnskap i det hele tatt. Det man ikke kunne fra før fant man ut sammen med medelevene og veilederne.

Jeg hadde lenge hatt en interesse for spill og gjennom SKAP fikk jeg verktøyene og hjelpen jeg trengte til å begynne å lage mine egne spill. Dette er noe jeg virkelig har fått sansen for og skal fortsette med videre etter min tid på SKAP.

 

 

Mitt andre år, altså som stipendiat, har gjort at jeg har funnet en selvtillit, modighet og en pågangsvilje som jeg ikke hadde før jeg gikk på folkehøyskole. Jeg er uendelig takknemlig for muligheten jeg har fått og vil anbefale det til alle som noen gang har følt seg usikker i livet.

 

 

Hvis du syns teknologi er interessant, men ikke har noen slags erfaring, eller hatt mulighet for å utforske det tidligere så er dette en gylden mulighet! Sats på teknologi, og ikke minst sats på deg selv!»

-Kiara Frei

Gjør som Kiara og ta sjansen på et år på SKAP Kreativ folkehøyskole!

Les mer om SKAP teknologi her: SKAP teknologi – SKAP Kreativ Folkehøyskole (skapfhs.no)

Les mer om SKAP Oppfinner her: SKAP Oppfinner – SKAP Kreativ Folkehøyskole (skapfhs.no)