JFK with top space advisors
JFK with top space advisors

Take off!

Hvor havner man når man samler en gjeng motiverte mennesker som investerer penger, tid og energi på løse de store verdensproblemene? Du gjettet riktig – in space. Eller mer korrekt Moonwalk Observatories i Tollbugata 32 i Oslo.

Kenneth Winther’s geniale konsept rundt hans innovasjonsprosesser er kanskje noe av det som har imponert meg mest på mitt første med Moonwalk-systemet. Metodikken han både presenterer og står for skaper helt utrolig gruppedynamikk og løsninger. Tro meg, jeg har vært borte i en haug av forskjellige metoder og prosesser, men jeg har aldri noen sinne opplevd noe så effektivt og gjennomtenkt som nå.

«Akkurat nå er det INGEN andre i hele verden som jobber med den problemstillingen dere gjør nå – på den måten dere gjør det. Ingen.»
– Kenneth Winther

For en utrolig både motiverende og skummel tanke når jeg først skjønte at han hadde rett. Selvfølgelig er det ingen som er dumme nok til å prøve å endre et så rigid system. Selvfølgelig er det ingen som er naive nok til å tro at de faktisk kan skape en helt ny og bedre måte å drive utdanning på. Selvfølgelig er det ingen som bruker tid og ressurser på å fighte det forferdelige byråkrati-helvete vi har i Norge. Bortsett fra oss da.

En Moonwalk funger slik:

Skjermbilde 2016-09-05 kl. 11.25.56

Det vil si at i første omgang så har vi 100 dager på å komme opp med X antall startups som skal revolusjonere/fornye utdanning. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men jeg vil sette de 100 dagene litt i perspektiv. Når jeg nå sitter å skriver dette så er vi på dag to. Og frem til nå har vi rukket å bli kjent, utfordret hverandre og viktigst av alt kommet frem til hundrevis av vitale innsikter om utdanningssystemet, hva som jobber i mot oss og selvfølgelig menneskene vi gjør dette for. Jepp, hundrevis.

Om 100 dager har vi altså flere start-ups som skal revolusjonere utdanning. Tror du meg ikke? Det er gjort før med Moonwalk Tomorrow som endte med disse bedriftene:

http://pawa.it/
http://marinegarden.no/
http://majiko.it/
http://mocean-one.com/
http://sumandir.com/

Du kan lese mer om Moonwalk Learning her

14192565_1134471093288755_2793601365685573649_n
Astronautene